• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Daržovių troškinys, arba Ratatouille

Rugpjūtį sunoksta pomidorai, cukinijos bei baklažanai – puiki proga pasigaminti gardų daržovių troškinį. Ratatouille troškinio receptas nėra itin senas. Manoma, kad Provanse jis pradėtas gaminti maždaug XVIII a., o pirmąsyk troškinio pavadinimas anglų kalba paminėtas tik 1877 m. Šis daržovių troškinys labai universalus: galite mėgautis tiesiog juo pačiu arba valgyti jį kaip garnyrą prie mėsos kepsnio. Atvėsęs troškinys puikiai tinka su šviežiu ožkos sūriu kaip salotos.

Daržovės:

2 baklažanai
2 cukinijos
4 pomidorai
3 dideli raudonieji svogūnai

Padažui:
800 g susmulkintų pomidorų
6 skiltelių česnako
12 g druskos
15 g cukraus
2 g juodųjų pipirų
2 g aitriųjų paprikų dribsnių
3 lauro lapų
2 g čiobrelių
šlakelio alyvuogių aliejaus

Visus padažo ingredientus sutrinkite elektrine trintuve iki vientisos masės. Supilkite padažą į ketaus keptuvę arba kepimo skardą ir paskleiskite po indo dugną.

Provanso regione įprasta daržoves šiam troškiniui supjaustyti kubeliais. Tačiau garsusis „Pixar“ filmukas „La troškinys“ išpopuliarino ir kur kas dailiau atrodantį, bet ir daugiau darbo reikalaujantį skiltelėmis supjaustytų daržovių troškinį.

Jei daržoves pjaustysite skiltelėmis, verta atkreipti dėmesį, kad siekiant geriausio rezultato tiek cukinija, tiek baklažanas, svogūnas ir pomidoras turėtų būti panašaus diametro. Tad daržoves troškiniui rinkitės apdairiai.

Jei pjaustėte kubeliais, sumaišykite visas daržoves ir berkite į kepimo indą ant padažo.

 Jei pasirinkote sudėtingesnį, bet vizualiai gražesnį variantą, palei keptuvės pakraštį dėkite po skiltelę kiekvienos daržovės paeiliui: baklažano, pomidoro, svogūno, cukinijos, vėl baklažano ir t. t. Užpildę išorinį ratą, toliau dėliokite link centro, kol užpildysite visą kepimo indą.

Kepkite 180 oC orkaitėje 45 min., kol daržovės suminkštės.

Patiekdami papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.

Ragaukite su „Sauvignon Blanc“.

laikas, vyno klubas, baravykai

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika